Põhja prefekt: politsei ei hakka maskita inimesi trahvima (6)

BNS
Copy

Põhja prefekt Kristian Jaani märkis «Reporterile», et politsei ei hakka trahvima neid, kellel alates teisipäevast pole avalikes siseruumides maski ees. Ta lisas, et rahalise karistuse määramine on terviseameti pädevuses.

Jaani sõnul on terviseamet esitanud politsei- ja piirivalveametile ametiabi palve, mille alusel on politsei abistanud terviseametit ning muuhulgas järelevalve läbiviimisel. 

«Kui me satume oma patrullimise käigus peale mingisugusele olukorrale, siis me sekkume ja selgitame inimestele, miks on need piirangud ikkagi ellu kutsutud. Vajadusel me ka fikseerime olukorra, kuid politsei kindlasti ei menetle ega trahvi kedagi, vaid me saadame need materjalid terviseametile ja terviseamet juba otsustab, mida ta edasi teeb,» ütles Jaani. 

Prefekt prognoosis, et edaspidi võivad hakata tulema ka olukorrad, kus inimesed võivad hakata operatiivnumbrile 112 teatama piirangutega kaasnenud kohustuste eiramisest. «Nii et politsei roll selles järelevalves kindlasti muutub,» lisas Jaani. 

Valitsus kiitis esmaspäevasel e-istungil heaks reedel kokkulepitud täiendavad koroonaviiruse SARS-Cov-2 leviku vastased piirangud, et kaitsta Eesti inimeste tervist ja elu ning vältida meditsiinisüsteemi ülekoormamist, muuhulgas on alates teisipäevast avalikes siseruumides maski kandmine kohustuslik.  

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles