Uued piirangud kultuuris. Kellel on õigus pääseda saali?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Vanemuise suures saalis on istekohti 672, kuid uute piirangute tõttu ei pääse muusikali «Nunnad hoos» korraga vaatama üle 400 inimese. Pilt proovist, fookuses Tanja Mihhailova-Saar.
Vanemuise suures saalis on istekohti 672, kuid uute piirangute tõttu ei pääse muusikali «Nunnad hoos» korraga vaatama üle 400 inimese. Pilt proovist, fookuses Tanja Mihhailova-Saar. Foto: Maris Savik

Eesti Etendusasutuste Liit, mis ühendab suurt osa Eesti teatreid, otsustas, et sellest laupäevast kehtima hakkavat 50-protsendilise täitumuse nõuet võiksid teatrid rakendama hakata põhimõttel, et varem pileti ostnutel on eelisõigus saali pääseda. Oma teatrielamust ootavad ka veel kevadel ära jäänud etenduste pileti omanikud. «Kindlasti pääsevad nemad saali esmajärjekorras,» ütleb Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Kui ühendust ei võeta?

Esmaspäeval olukorda arutanud teatrijuhid leidsid, et suure segaduse vältimiseks võetakse kõigepealt ühendust grupitellimuse teinud inimestega. «See on kõige lihtsam, sest nende andmed on olemas. Teatrid pakuvad piletite ümbervahetamist, kinkekaarte, uut kuupäeva või ka piletite tagasiostmist,» vahendab Allikmaa. «Lihtsustades: kui teater pole teiega ühendust võtnud, pakkunud uusi kuupäevi või pileti tagasimüümise võimalust, tuleb mask ette panna ja teatrisse tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles