Kaugõppe tagamõte on kaitsta noorema põlvkonna kaudu ka vanemat (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Maksuvaba miinimumi arvestamine kuude lõikes võib osutuda oluliseks õpetajate ja teiste piiripealse suurusega sissetulekut teenivate inimeste energiatoetuse saamisel.
Maksuvaba miinimumi arvestamine kuude lõikes võib osutuda oluliseks õpetajate ja teiste piiripealse suurusega sissetulekut teenivate inimeste energiatoetuse saamisel. Foto: Tairo Lutter

Alates novembri lõpust peavad terviseameti tungival ettepanekul gümnasistid nii Harjumaal kui ka Ida-Virumaal alustama kaugõpet, kokku on kaugõppele minevaid koole 87. Kaugõppele jäädakse 10. jaanuarini. Mõned koolid lepivad olukorraga lihtsamini kui teised, rakendatakse kevadel harjunud töövõtteid ja -keskkondi. Kaugõpe tundub olevat meetod kaitsmaks vanemat põlvkonda, piirates nooremate ringiliikumist.

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond) ütles Postimehele, et kaugõppe aeg pikenes seetõttu, et tulemas on jõulud ja koolivaheaeg. Kui aga koroonaviirus ei levi enam nii laialdaselt kui praegu, naasevad gümnasistid pärast jõuluvaheaega kooli. Tundub üpris ebatõenäoline, et praegust kaugõppele suunamise otsust enne jaanuari muudetaks.

Terviseamet testib massiliselt Harjumaa ja Tallinna koolide õpetajaid. 15. novembri seisuga oli testitud 114 haridusasutuse (neist 44 üldhariduskooli, ülejäänud huvikoolid ja lasteaiad) 1715 töötajat, kellest kümme osutusid koroonapositiivseks.

Kõik positiivse proovi andnud pedagoogid töötavad eri haridusasutustes. Terviseamet loodab testimisele selle nädala lõpuks kriipsu alla tõmmata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles