Lavly Perling astus Parempoolsete toetajaliikmeks (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Tairo Lutter

Endine peaprokurör Lavly Perling astus Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed toetajaliikmeks. Tema sõnul peaks Isamaa olema jõud, mis aitab kaasa Eesti avatuks, targaks ja edukaks riigiks muutmisele.

Perlingu sõnul ei ole poliitikasse minek tänapäeval populaarne otsus. «Kuid ühel hetkel saab lihtsalt mõõt täis ja ei saa enam niisama pealt vaadata, kuidas populismi ja räuskamisega Eesti edu maha mängitakse,» selgitas Perling oma otsust. 

Ta leiab, et mida rohkem oma ala professionaale poliitikasse tuleb, seda kiiremini on võimalik asjad riigis taas korda seada. 

«Olen suvest saati elanud kaasa Parempoolsetele - neil on ideed, tahe ja kogemused, et tänast olukorda muuta. Muutus Eesti poliitikas peaks algama Isamaast, kes kahjuks on muutunud kaisukaruks populistide kaenlas ja nii polegi enam paljudel parempoolsetel valijatel erakonda, kellele toetuda ja loota,» rääkis Perling.

Endise peaprokuröri arvates peaks erakond Isamaa olema jõud, mis aitab kaasa Eesti avatuks, targaks ja edukaks riigiks muutmisele. «Parempoolsete mõtted kattuvad selles osas minu omadega ja seetõttu soovin kaasa lüüa esialgu parteituna liikmeühenduse tegevuses ja panustada Eesti arengusse,» ütles Perling.

Parempoolsete liikmeühenduse esimehe Kristjan Vanaselja sõnul on praegu eriti oluline, et poliitikasse tuleks juurde uusi inimesi. Kuna ka Eesti vajab Vanaselja sõnul uusi ideid ja eesmärke, siis seetõttu ongi vaja uusi inimesi, kellel on kogemust väljaspool poliitikat. 

«Lavlyl on seljataha jäämas pikk karjäär õigussüsteemis ning teda tuleb tunnustada selle eest, et ta on valmis oma kogemuste ja teadmistega panustama Parempoolsetes. Loodan, et Lavly eeskujul tuleb poliitikasse veel inimesi,» ütles Vanaselja.

Vanaselja selgitas Postimehele, et Perling liitus Parempoolsete ühendusega, kuid pole veel liitunud erakonnaga. «Ta toetab Parempoolsete manifestis toodud põhimõtteid ja vaatab samm-sammult,» selgitas Vanaselja. Perling koos teiste toetajaliikmetega räägib Parempoolsete koosolekutel otsustes kaasa.

Millisel hetkel võiks Perling liituda erakond Isamaaga? «See teekond on tal koos Parempoolsetega. Kui ta näeb, et need väärtused ja põhimõtted leiavad laiemat kajastust Isamaas, mis meie huvi on, siis ei ole tal takistust ka meiega liituda,» lausus Vanaselja. Ta ennustas, et lähiajal see ka juhtub.

Lavly Perling CV

  • Sündinud 26.09.1975
  • Lõpetanud Hugo Treffneri gümnaasiumi
  • 1997. aastal lõpetas Tartu Ülikooli õigusteaduskonna
  • Alates 1996. aastast on töötanud prokuratuuris eri ametikohtadel, sealhulgas juhtinud nii Viru kui ka Põhja ringkonna prokuratuuri
  • 2007. aastal asus juhtima riigiprokuratuuri süüdistusosakonda
  • 31. oktoobrist 2014 riigi peaprokurör
  • Abielus, kolme lapse ema
Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles