Sae valik tasub põhjalikult läbi mõelda

Copy
Tanni kaupluse müügijuht Eero Post on veendunud, et üha enam leiavad kasutust akutoitel tööriistad.
Tanni kaupluse müügijuht Eero Post on veendunud, et üha enam leiavad kasutust akutoitel tööriistad. Foto: Toomas Šalda

Enamikus majapidamistes läheb aeg-ajalt tarvis saagi. Sageli piisab käsisaest, aga kui aed nõuab oma ning vahel on tarvis ka midagi toekamat lõigata, jõuab mõte ajakohasemate valikute juurde.

„Töökal taluperemehel võib vaja minna mitut erineva funktsiooniga saagi, aga eramus või korteris saab vähemaga hakkama. Variante on palju. Meiegi valikus on kett-, ketas-, ­ots-,­ ja tikksaed olemas, lisaks saab igaüks valida, millise toite pealt tema tööriist tööd teeb. Mida tahetakse lõigata, milliseid ja kui täpseid lõikeid on vaja teha, kui suurt koormust tööriist peab taluma, eks nendest asjadest tulebki lähtuda,” kõneles osaühingu Tööriistamaailm juhatuse liige Taavi Oruväli.

Paljud tööd on sellised, mida saab teha nii ühe kui ka teise saega, näiteks oksalõikuseks sobib hästi otssaag, aga ka kettsaag. Millegi lammutamiseks on jälle parem ots-, palgi juppideks lõikamiseks kett-, täpse lõike tegemiseks tikksaag. Universaalseimat saetüüpi ei tahtnud Oruväli välja tuua, sest on suur vahe, kas ostja elab korteris, kus tal on rohkem rakendust tikksaele, või on vaja mitukümmend ruumimeetrit palke juppideks saagida. Viimasel juhul on parim lahendus ikkagi bensiinil töötav kettsaag.

„Kodukasutajale võin soovitada meiegi valikus olevaid multitööriistu, millega saab päris palju ära teha, eriti näiteks kodu remontides. Alati tasub müüjatega nõu pidada,” soovitas Oruväli.

Igaks tööks oma tööriist

„Kui saagi on tarvis ainult koduaias okste või lauajupi lõikamiseks, ei ole vaja võimsat saagi. Aga kui tahad küttepuid teha, neid tükeldada või saega metsas käia, tuleb tõsisema tööriista poole vaadata,” selgitas Pärnus Husqvarna tooteid müüva ja hooldava Tanni kaupluse müügijuht Eero Post.

Kuni kahekilovatise võimsusega saest peaks tema hinnangul kodutarbimises piisama, suurem võimsus õigustab end suuremate koormuste korral, näiteks metsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles