Prokuratuur saatis autovargustega tegelenud jõugu kohtu ette

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad reageerivad majandusteooria lektori hinnangul autode maksustamise küsimusele eelkõige emotsionaalselt.
Ettevõtjad reageerivad majandusteooria lektori hinnangul autode maksustamise küsimusele eelkõige emotsionaalselt. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette üheksa meest, kes olid süüdistuse järgi seotud rahvusvahelise kuritegeliku ühendusega, mis varastas Eestist põhiliselt Lexuseid ja Hondasid ning vedas ja müüs neid Leetu, vahendab ERR Uudised.

Süüdistuse said Eesti kodanikud Vladimir (28), Erik (28), Villem (19), Oliver (24), Ergo (24), Kristjan (26) ja Evert (24), samuti kodakondsuseta Vladimir (23) ja Tadžikistani kodanik Mumindžon (22), ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Põder märkis, et enamik meeste kuriteoepisoode on seotud autovarguste ja varguskatsetega Eestis ning rendifirmadelt autode väljapetmisega.

«Kasutusel olnud skeemi järgi auto kas varastati või võeti rendile, kuid jäeti omanikule tagastamata ning toimetati edasi Leetu. Samuti varastati autodest omanikele kuulunud asju,» ütles Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles