Jüristo lõi sihtasutuse Liberaalne Kodanik ehk SALK (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tarmo Jüristo lahkub Praxisest ja keskendub abielureferendumi ei-kampaaniale. FOTO: Sander Ilvest
Tarmo Jüristo lahkub Praxisest ja keskendub abielureferendumi ei-kampaaniale. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Tarmo Jüristo teatas, et nüüd on ametlikult registreeritud liberaalset maailmavaadet propageeriv sihtasutus ning see hakkab kandma nime SA Liberaalne Kodanik ehk lühidalt SALK.

Tarmo Jüristo otsustas novembri alguses, et lõpetab selle aasta lõpus mõttekoja Praxis juhtimise ning hakkab vedama abielureferendumi «ei»-kampaaniat. Kuu alguses ütles Jüristo Postimehele, et kampaania juhtimiseks on tal plaan asutada mittetulundusühing, mille pangaarvele saab annetusi koguda.

20. novembril ilmuski esimene sotsiaalmeedia postitus, kus anti teada, et sihtasutus Liberaalne Kodanik on ametlikult sündinud. «Sõbrad kutsuvad meid muidugi mitte nii peenelt, vaid ütlevad lihtsalt SALK,» kirjutas Jüristo algatuse sotsiaalmeedia lehel.

«Me ei loo seda initsiatiivi rahvaküsitluse kampaania tegemiseks, ehkki see on esimene asi, millega pühendunult tegelema hakkame. Meie plaan on pikaajaline,» selgitas SALK.

Sihtasutusel on plaan osaleda Eesti väärtusruumi kujundamisel, pakkudes argumente ja osalusvõimalusi vaba ja avatud ühiskonna, kestliku keskkonna, vähemuste õiguste, solidaarsuse ja vaba meedia toetamiseks Eestis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles