Briti arheoloog võis leida Jeesuse lapsepõlvekodu (3)

Copy
John Everett Millaisi maal Kristusest (esiplaanil koos ema Maarjaga) lapsepõlvekodus. Taustal on Joosepi abiline, Jeesuse vanaema püha Anna, püha Joosep ning Ristija Johannes vett toova poisina. 
John Everett Millaisi maal Kristusest (esiplaanil koos ema Maarjaga) lapsepõlvekodus. Taustal on Joosepi abiline, Jeesuse vanaema püha Anna, püha Joosep ning Ristija Johannes vett toova poisina. Foto: akg-images/akg-images

Briti arheoloog usub, et võib olla Naatsareti linnast üles leidnud Jeesuse lapsepõlvekodu.

Readingi ülikooli arheoloogiaprofessor Ken Dark usub, et tema omaaegsed ametivennad hülgasid 19. sajandil Naatsaretist leitud nunnakloostri varemete uurimise liiga kergekäeliselt. Varaseim info uskumuse kohta, et Naatsareti õdede klooster asus paigas, kus Jeesus oma vanemate Maarja ja Joosepiga elas, pärineb 380. aastast.

Dark avastas kloostrivaremete alt 1. sajandist pärineva eluhoone osi, näiteks kivitrepi. Osaliselt paekivisse raiutud hoonel oli tõenäoliselt siseõu, elu- ja varude hoidmise ruumid ümber selle, samuti katuseterrass. Ta leidis mõnikümmend aastat pärast ehitamist hüljatud majast ka nõudetükke, mis viitasid usklike juutide kodule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles