Printsess Diana usutleja uurimisele heidetakse ette pealiskaudsust (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Printsess Diana andmas laialdast furoori tekitanud intervjuud BBC saatele «Panoraam».  FOTO: Capital Pictures / Scanpix
Printsess Diana andmas laialdast furoori tekitanud intervjuud BBC saatele «Panoraam». FOTO: Capital Pictures / Scanpix Foto: Capital Pictures/Scanpix

Printsess Diana lähedaste hinnangul on uurimine tema 1995. aastal BBC-le antud kõmulise intervjuu tagamaade suhtes liiga pinnapealne ning küsimärgi all on teda toona usutlenud ajakirjaniku Martin Bashiri ametieetika laiemalt.

Diana venna krahv Charles Spenceri väitel kasutas toona suhteliselt tundmatu Bashir perekonna usalduse võitmiseks võltsdokumente, mis jätsid mulje, nagu müüks Briti kuningakojaga seotud isikud ja Spenceri enda turvaülem Diana kohta infot meediale, ning hiljem pettuse asjus korraldatud uurimist kasutas BBC krahvi sõnul hoopis süüdlaste puhtakspesemiseks.

Nüüd leiab Spencer, et uut uurimist juhtima pandud lord John Dysonil, endisel Inglismaa ja Walesi apellatsioonikohtu presidendil, peaksid olema töös vabad käed, talle ei tohiks seada ette teemasid, millele keskenduda (vaata infokasti).

BBC peab haaret piisavaks

«Ma pole sugugi rahul parameetritega, mis on seatud uurimisele seoses BBC «Panoraami» intervjuuga Dianaga täna 25 aastat tagasi,» teatas ta sotsiaalmeedias läinud nädalalõpul. «Lord Dysonil peab olema vabadus uurida selle asja iga aspekti alates 1995. aastast kuni tänaseni, nii kuidas ta sobivaks peab.»

BBC kinnitusel on uurimise haare piisav. «Analüüs on täiesti sõltumatu ning selle tingimused on sobivalt laiad ja kaugeleulatuvad,» lausus Briti ringhäälingu pressiesindaja The Guardianile.

Kanali väitel leidsid nad üles printsess Diana käsitsi kirjutatud teate, milles viimane olla Bashirile intervjuu andmise järel kinnitanud, et ei näinud enne usutlusega nõustumist võltsitud pangadokumente ning need ei mänginud mingit rolli tema otsuses ajakirjanikuga kaamerate ees vestelda. BBC teatel on kiri edastatud lord Dysoni uurimisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles