Maskikohustus tõotab müüjatele prisket tulu (8)

Erkki Erilaid
Copy
Eestis kasutatakse alates sellest nädalast hinnanguliselt 300 000 kuni 400 000 ühekordset maski päevas. Tarbimise kasv pole maskide hinda aga taskukohasemaks muutnud. 
Eestis kasutatakse alates sellest nädalast hinnanguliselt 300 000 kuni 400 000 ühekordset maski päevas. Tarbimise kasv pole maskide hinda aga taskukohasemaks muutnud. Foto: Remo Tõnismäe

Kui tervishoiuasutustele maksab ühekordne meditsiiniline kaitsemask ligi kuus senti tükk ja hulgimüüjate sisseostuhinnad jäävad 8–12 sendi vahele, siis kauplustest või apteegist saab ostja endale maski ette kolm-neli korda kallimalt, mis toob müüjatele tubli lisateenistuse.

Alates teisipäevast kehtib avalikes siseruumides üle Eesti maskikandmise või nina ja suu katmise kohustus. Kui otsus nädal tagasi teatavaks sai, kasvas maskide läbimüük Eestis müüjate kinnitusel mitu korda. Isikukaitsevahendite müüja OÜ Corpowear juhatuse liige Taavi Sepp rääkis, et kui nende ettevõtte müüs seni kuus 100 000 – 150 000 ühekordset kaitsemaski, siis selle kuu lõpuks võidakse müüa juba ligi pool miljonit maski. «Kasv tuleb kolmekordne ja kui eelmise aasta läbimüügiga võrrelda, ostetakse tänavu novembris juba kümme korda rohkem.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles