Kalevi staadionile on kopp sisse löödud

Postimees
Copy
Kalevi Keskstaadioni renoveerimine.
Kalevi Keskstaadioni renoveerimine. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna keskmes asuv Kalevi Keskstaadion on üle 60 aasta olnud tantsupeoliste, rahvusvaheliste ja üleriigiliste võistluste võõrustaja. Tänaseks on staadioni rekonstrueerimine täies hoos ja suveks valmib ka spordimaja.

1955. aastal kalevlaste abil ehitatud staadion oli ajale jalgu jäänud – amortiseerunud olid nii staadioni abiruumid, tribüün, tehnovõrkudega varustatus kui ka kõik muu selle juurde kuuluv. Lisaks ei vastanud staadion enam rahvusvahelistele nõuetele. Ligikaudu 12 000 pealtvaatajat mahutanud staadioni ehitus on alanud ning 7,4 hektari suurusele staadionile plaanitakse edaspidi mahutada 15 000 inimest. Samuti kerkib uuele staadionile tuletorn ning linna aastatetaguse plaani järgi rajatakse nüüd ka osa kergliiklusteest Rahva Rada.

Kõrvalasuvat vana klubihoonet hakkab asendama mitmesuguseid teenuseid pakkuv spordimaja, näiteks saavad sportlased seal majutust, kasutada pesu- ja riietusruume, samuti võtab seal vastu füsioterapeut. Ka plaanitakse hoonesse ehitada jõusaal ja spordisaalid. Uude majja rajatakse ühtlasi klubi kontoriruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles