Relvainstruktor sõlmis prokuröriga kokkuleppe

Andres Einmann
Copy
Relvainstruktor Martin Bahovski nõustus eile Harju maakohtus karistuskokkuleppega, mille järgi sai ta 11-kuulise tingimisi vangistuse.
Relvainstruktor Martin Bahovski nõustus eile Harju maakohtus karistuskokkuleppega, mille järgi sai ta 11-kuulise tingimisi vangistuse. Foto: Madis Veltman

Tuntud relvainstruktor Martin Bahovski sõlmis Põhja ringkonna­prokuratuuri ­vanemprokuröri Katrin Paesooga kokkuleppe, mille järgi ta nõustus ebaseaduslike tulirelvade ja nende ­osade omamise eest 11-kuulise tingimisi vangistusega üheaastase katse­ajaga.

Harju maakohtu kohtunik Anne Rebane kinnitas eile karistuskokkuleppe, mille järgi hakkab 47-aastase Martin Bahovski üheaastane katseaeg kehtima alates karistuskokkuleppe jõustumisest. Ta peab tasuma ka menetluskulud ja sundraha 2340 eurot võrdsete igakuiste maksetena ühe aasta jooksul. Bahovski kaitsjat eilsel kohtuistungil kohal ei olnud.

Bahovski ei soostunud pärast kohtuistungit pikemaid kommentaare andma, kuid tuletas meelde, kuidas Nõukogude okupatsiooni alguses korjati inimestelt relvad ära, millele järgnes küüditamine. «Toon ühe lihtsa näite? Mis juhtus 1940? Korjati relvad ära. Ja siis tuli küüditamine. Midagi ei jäänud kahe silma vahele,» ütles Bahovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles