Kolm nädalat huvitegevuseta ei tapa (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eestis hakkas selle nädala algusest kehtima maskikandmise kohustus. Hooletuse korral juhitakse sellele tähelepanu ja tehakse märkus, ­õiguskorra naeruvääristamine või korduv ignoreerimine aga toob kaasa tõsisemad tagajärjed, hoiatab terviseameti peadirektor Üllar Lanno. 
Eestis hakkas selle nädala algusest kehtima maskikandmise kohustus. Hooletuse korral juhitakse sellele tähelepanu ja tehakse märkus, ­õiguskorra naeruvääristamine või korduv ignoreerimine aga toob kaasa tõsisemad tagajärjed, hoiatab terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Foto: Remo Tõnismäe

Sotsiaalministeerium, teadusnõukoda ja terviseamet paluvad kõigil inimestel üle vaadata üritused, sünnipäevad ja huviringid ning kui võimalik, oma kontakte vähendada. Iseäranis tuleks seda jälgida Harju- ja Ida-Virumaal.

Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professori, teadusnõukoja liikme Krista Fischeri sõnul näitab suur koroonaviirusega nakatunute arv muu hulgas seda, et ringi liigub palju inimesi, kes oma testitulemust oodates viirust edasi kannavad.

«Arvud ütlevad seda, et viimase kahe nädala jooksul on tulnud Tallinnast ja selle lähistelt üle 2000 nakkusjuhu. See tähendab, et ka sel nädalal tuleb Tallinnast kindlasti üle 1000 juhu juurde. Ja need on inimesed, kes ei ole veel oma testitulemust saanud ja liiguvad linna peal ringi. Võimalik, et kuskil on veel 1000 inimest, kes ei jõuagi testima,» ütles Fischer, viidates asümptomaatilistele haigestunutele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles