PÖFF Muinaslugu selfides

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Film «Peegelpildis» uurib muinasjutu toimemehhanisme enesepildistamiskultuuri kaudu.
Film «Peegelpildis» uurib muinasjutu toimemehhanisme enesepildistamiskultuuri kaudu. Foto: Filmikaader

Mis saaks, kui Lumivalgekese muinasloo keskmes poleks enam kuninganna kadedus Lumivalgekese ilu pärast, vaid kadedus, mis võtab võimust, kui kuninganna saab teada, et jõusaali rekord ei olegi enam tema käes? Lätlanna Laila Pakalniņa teab vastust.

Pahupidine muinasjutt seab loo keskmesse CrossFitile orienteeritud jõusaali ning seda pidava treeneri (Lauris Dzelzītis), kes saab ühel ilusal ja külmal talvepäeval isaks. Kahjuks sureb lapse ema sünnitusel ning esialgu jääb mees oma imeilusa tütrekesega üksi, kuni leiab enda kõrvale naise (Elza Leimane), kes suudab teha järjest suisa 50 «kosmonauti». Pole kahtlustki, et emaks saamine ei vaimusta naist üleliia, kuid veel vähem vaimustab teda teadasaamine, et tema kasutütar (Madlēna Valdberga) suudab piisavalt vanaks saades teha temast tervelt kolm «kosmonauti» rohkem!

Mõnusalt ebamugav film

Halvaendeline eneseimetlus saab «Peegelpildis» uue tähenduse, kui võõrasema leiab võimaluse kasutütar põletusahju saata. Paraku hakkab taksojuhil, kes tüdrukut transpordib ja kes siin filmis võrdub kurja jahimehega, tüdrukust kahju ning ta lubab tüdrukul sügavasse metsa joosta. Seitsme pöialpoisi asemel kohtab ta seal aga kalisteenikaga tegelevaid noormehi, kel kõigil on midagi vaja kompenseerida. Pean siinkohal silmas aju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles