PÖFF Halenaljakas ja kurb hirm

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Svetlana Yancheva tuletab filmis «Hirm» kangesti meelde Frances McDormandit; tema kõrval Michael Fleming Aafrika pagulase ­Bamba rollis.
Svetlana Yancheva tuletab filmis «Hirm» kangesti meelde Frances McDormandit; tema kõrval Michael Fleming Aafrika pagulase ­Bamba rollis. Foto: Filmikaader

Ivaylo Hristovi kirjutatud ja lavastatud must komöödia «Hirm» on korraga halenaljakas ja kurb. See on mõistmatuse ja hirmu ideaalne kirjeldus ühe kultuurituumi keskselt, ent on omal moel ikkagi universaalne.

Svetla (Svetlana Yancheva) on töö kaotanud õpetaja, kelle kool ei jäänud tühjaks seetõttu, et teda poleks vaja, vaid seetõttu, et tal lihtsalt polnud kedagi õpetada. Ta püüab toime tulla üksinduse ja vaesusega. Ühel päeval metsas jäneseid jahtides jääb tema püssi ette hoopis aafriklane Bamba (Michael Fleming). Seaduskuuleka kodanikuna viib Svetla Bamba illegaalsetele immigrantidele loodud laagrisse, kuid kohale jõudes selgub, et hiljuti avastatud afgaani immigrantide tõttu pole laagris mehele ruumi.

Naine, kes ei mõista sõnagi inglise keelt, ei suuda siiski olla sedalaadi jõhkard, nagu külarahvas tal olla soovitab, mistõttu võtab ta Bamba enda manu, annab talle süüa ning õpetab isegi pisut bulgaaria keelt. Hirmunud külaelanikele ei meeldi selline asjade käik aga sugugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles