Pildid ja video ⟩ Tallinna laulukaare tulekahjustused osutusid arvatust suuremaks (1)

Andres Einmann
Copy

Põlema süüdatud Tallinna lauluväljaku laulukaare tulekahjustuste suurus osutus suuremaks, kui algselt hinnati ning kaare taastamiseks kulub ligi 160 000 eurot. 

29. septembri õhtul tegi lauluväljaku alale sisenenud 27-aastane mees laulukaare alla lõkke ja üritas rahvussümbolit põlema süüdata. Oma tegevuse käigus sai ta ise põletushaavu. Sündmuskohale saabunud päästjad kustutasid põlengu. 

Lauluväljaku juhid lasid teha emeriitprofessor Karl Õigeri eestvedamisel ekspertiisi, millest selgus, et kahju oli suurem, kui esmalt arvati. Kõlaekraani puitpinnal on tulekahjustused üle 150 ruutmeetri suurusel alal ning põlengueelse olukorra taastamiseks tuleb eemaldada katusekate, katuse roovid, aluskate, sarikad ja kolmekihiline puitkoorik ning asendada need endisel kujul.

«Õnneks ei ole kahjustada saanud kandetrossid ega kandevõime. Kokkuvõttes tuleb ette võtta siiski suur töö, mida peab tegema ülima täpsusega, et säiliks laulukaare täpne geomeetria ja kõlaomadused,» ütles Tallinna lauluväljaku juht Urmo Saareoja.

Põlengukahjud hüvitab kindlustus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles