Kelly Lilles: digipöörasus versus digitabu (2)

Copy
ALPA Kidsi tegevjuht Kelly Lilles. FOTO: Ingrid Kerson
ALPA Kidsi tegevjuht Kelly Lilles. FOTO: Ingrid Kerson Foto: Ingrid Kerson

Laste ja digimaailma teema vajab senisest rohkem tähelepanu ja mitmekülgsemat kajastamist, kirjutab ALPA Kidsi tegevjuht Kirjutab Kelly Lilles.

Digimänge loova ettevõtte juhi ja lapsevanemana tundsin, et pean võtma sõna hiljuti avaldatud artiklite asjus, mis on haridustehnoloogia suhtes ühekülgselt negatiivsed.

Teaduseetika kontekstis võib vaid loota tulevikus mitmekülgsemale digiteemade kajastamisele, sest kui otsida uurimusi digimängu mõju kohta, siis leiame negatiivsete järelduste kõrval tegelikult vähemalt sama palju positiivsete tulemustega uuringuid, kui mitte rohkem. Avalikkusele vaid negatiivsete järelduste kuvamine võib süvendada digitabu, mis ei ole kuidagi abiks.

Elu pole mustvalge ja infot tasub koguda erinevatest allikatest. Väga hea lugemine, mis juhib tähelepanu ka digimängude positiivsele mõjule, on psühholoogiadoktor Sonia Livingstone’i blogi «Parenting for a Digital Future», kus on muu hulgas artikkel ka Silicon Valley lapsevanemate kohta, kes polegi nii tehnikavabad, kui meedias on väidetud. Tegelikult suunavad nad laste passiivset nutikasutust arendava ja loova tegevuse poole makerspace’i leiutamislaborites.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles