PÖFF. Armastus on üks segane asi

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Mei Fengi filmi «Laul armastusest 1980» stseenid pole pikad, kuid on see-eest tundmuslikud.  FOTO: filmikaader
Mei Fengi filmi «Laul armastusest 1980» stseenid pole pikad, kuid on see-eest tundmuslikud. FOTO: filmikaader Foto: Filmikaader

Armastus on ilus tunne ainult siis, kui see on kahepoolne, vastasel juhul on see painajalikult kurb. Mei Fengi ood «Laul armastusest 1980» tõestab seda suurepäraselt. Loo keskmes on katkine armukolmnurk, ehk isegi natuke lopergune nelinurk. Zhengwu on noor šarmantne tudeng, kes ootamatult järve upub, jättes endast maha kallima Mao Zheni (Jessie Li) ja venna Zhengweni (Li Xian), kelle hinges põleb õrn ja vastamata armuleek Mao Zheni vastu.

Neljanda nurga täidavad vahelduva eduga mitmed imeilusad ja romantilised noored naised, kes Zhengwenist huvitatud on ning kellega ta oma formatiivsete aastate jooksul kohtub ja uut armuleeki sütitada püüab. Ent Zhengweni südames ja mõtetes on ruumi vaid kättesaamatu Mao Zheni jaoks.

Kõiki armulugusid ühendab omavahel Pekingi liberaalne ärkamine ja Hiina aeglane enese avamine läänemaailmale. See teeb filmist Hiina tollase sugupõlve poeetilise jäädvustuse, mitmeplaanilise ja visuaalse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles