Madalapalgaliste arvu vähenemine tõstab keskmist palka

Copy
Neljandas kvartalis palgakasv ilmselt pidurdub, kui koroonapandeemia leviku takistamiseks kehtestatud piirangud majandust aina enam mõjutavad.
Neljandas kvartalis palgakasv ilmselt pidurdub, kui koroonapandeemia leviku takistamiseks kehtestatud piirangud majandust aina enam mõjutavad. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk tänavu kolmandas kvartalis 1441 eurot, mis on 3,2 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal ajal.

«Arvestades käesolevat keerulist aastat, on see igati positiivne tulemus ja näitab, et Eesti ettevõtjad on pandeemia tingimustes suhteliselt hästi hakkama saanud,» leidis LHV majandusanalüütik Kristo Aab (pildil).

Statisti­kaameti ­analüütiku Karina Valma sõnul võime praegugi rääkida palgakasvust, ehkki see on viimaste aastatega võrreldes tänavu pidur­dunud. «Teises kvartalis nägime aastases võrdluses keskmise bruto­kuupalga vähenemist pea poolel tegevusaladel,» kirjutas ta pressiteates.

Kolmandas kvartalis kahanes palk aga vaid kaubanduses ning majutuses ja toitlustuses – vastavalt 8,9 ja 4,3 protsenti. «Need tegevusalad on ka koroonaviirusest ja sellega seotud piirangutest kõige enam mõjutatud,» nentis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles