Tallinna järgmiseks ombudsmaniks saab Toomas Sepp (3)

BNS
Copy
Toomas Sepp.
Toomas Sepp. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna linnavolikogu kiitis neljapäevasel istungil heaks Toomas Sepa kandidatuuri linna ombudsmani ametikohale, edastati volikogu pressiteates.

Toomas Sepp alustab ombudsmanina tööd järgmise aasta 1. jaanuarist.

Tallinna ombudsman on oma tegevuses sõltumatu ametiisik, kelle põhiülesandeks on kontrollida põhiõiguste ja -vabaduste tagamise põhimõtete ning hea halduse tava järgimist linnavalitsuses ja linna asutustes.

Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul on ombudsmani ametikoht Eestis ainulaadne, mida pole üheski teises linnas ega vallas.

«Ombudsmani institutsioon loodi Tallinnas 2011. aastal. Arvestades Tallinna suurust ning elanike arvu, on vajalik sõltumatu eksperdi olemasolu, kes aitab kaasa hea halduse tava järgimisele elanikega suhtlemisel,» ütles Terik.

«Tallinna endise linnasekretärina on Toomas Sepal ligi 30-aastane töökogemus nii õigusvaldkonnas kui ka linnaorganisatsiooni tippjuhina. Toomas Sepp on kohaliku omavalitsuse korralduse ala tunnustatud ekspert ning koolitaja,» lisas linnavolikogu esimees.

Toomas Sepp ütles, et Tallinna ombudsmanina kavatseb ta oma tööd teha sõltumatult ning samasuguse pühendumuse ja põhjalikkusega nagu varasemalt Tallinna linnakantselei juhi ametis olles.

«Kuigi ombudsmani sihtgrupiks on just kodanikud oma muredega, tuleb lahenduste otsimisel teha koostööd erinevate riigi ja ka linna enda ametiasutustega, aga kindlasti ka kodanike esindusorganisatsioonidega. Tundes nii Tallinna linna kui ka Eesti omavalitsussüsteemi toimimist, suudan sõnastada probleemid ja koostöös kõigi osapooltega leida tõstatatud küsimustele võimalikult optimaalsed lahendused,» selgitas Sepp.

Senine Tallinna ombudsman Jüri Kaljuvee vabastati ametist tema sooviavalduse alusel alates 1. novembrist. Ombudsmani ametikoha täitmiseks korraldati septembris avalik konkurss, kuhu tähtajaks esitas kandideerimisavalduse viis inimest, kes kõik vastasid konkursitingimustes esitatud nõuetele. Teise vooru pääses edasi kolm kandidaati. Valikukomisjon valis 22. oktoobril toimunud koosolekul Tallinna linna ombudsmani kandidaadiks Toomas Sepa. Vastavalt Tallinna õigusaktidele peab ombudsmani kandidatuuri heaks kiitma ka Tallinna linnavolikogu.

Valikukomisjoni kuulusid linnavolikogu esimees Tiit Terik, linnavolikogu aseesimehed Helve Särgava ja Mart Luik, Tallinna linnasekretär Priit Lello ning Rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles