Kõige parem raamatu-müügibrošüür

Kaisa Ling
, muusik ja kultuuriajakirjanik
Copy
Beatrice Masini ja Fabian Negrin, «Kangelannad, kes saadavad meid läbi elu».
Beatrice Masini ja Fabian Negrin, «Kangelannad, kes saadavad meid läbi elu». Foto: Raamat

Beatrice Masini ja Fabian Negrini kõvakaaneline ja värviline, pigem neidudele mõeldud pildiraamat «Kangelannad, kes saadavad meid läbi elu» koosneb 22 kirjandusliku naiskangelase järgi nimetatud «peatükkidest»: Bradamante, Anna Karenina, leedi Chatterley, Emma Bovary, Jo March jpt.

Iga naise esinemine raamatus toimub omakorda kuues eripalgelises alajaotises, mis on iga kord kehtivate marketingi- või ka sotsiaalmeediareeglite järgi samaviisi järjestatud – või nii võib esmapilgul tunduda. Olgu need jaotised siinkohal toodud.

1. Hipsterlikult mahedates toonides kujundatud plakat, cover image, millel suured läbipaistvad (vt alajaotus 3) trükitähed naistegelase nimega (vrd indie-bändi või -festivali promomaterjalid), pealkiri järgneval viiel leheküljel fragmentaarsete mõttetükikestena esitatavale persooniloole.

2. Tiiser ehk Milano literaadi Beatrice Masini kirjutatud lühikene kiri kõnealusele kangelannale, reaktsioon detailile või hoiatus/peibutus potentsiaalsele lugejale, millest kõlab läbi interpreteeritava teose stiil, tugev poolehoid, afekt.

3. Argentina päritolu Itaalia lasteraamatute illustraatori Fabian Negrini kunstiteos, mida on raamatus 22 tükki. Kõik eri stiilis (op-art, ekspressionism, impressionism, hüperreaalsus, karikatuur jne) või žanris (õlimaal, akvarell, tušijoonistus, kollaaž, mosaiik jne), tõukudes parasjagu interpreteeritava kirjandusteose poeetikast, ajastust või retseptsioonist. Üle-eelmisel leheküljel tähtedest läbi piilunud tekstuur (silmad, huuled, seelikud) või värv saab nüüd tähenduse – see on naise portree.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles