FOTOD Noorpoliitikud korraldasid Vabaduse väljakul maske pooldava vastupiketi (3)

Copy

Noored reformierakondlased ja Isamaa noored korraldasid täna Tallinnas Vabaduse väljakul samal ajal maskikandmise vastaste meeleavaldusega piketi, millega kutsusid inimesi maske kandma. Kohal oli viis noorpoliitikut.

Aktsiooni üks korraldajatest, noor reformierakondlane Gaspar Šabad märkis, et maskivastaste meeleavalduse korraldaja William Koval heideti välja Reformierakonna ridadest.

Šabad rõhutas, et ettevõtmine ei olnud korraldatud kuidagi erakonna sunnil ega soovitusel.

«Reformierakonnas on üle kümne tuhande liikme ja otsuseid langetab erakonna juhtkond. Ma ei ole seal erakonna palvel, kutsel ega soovil,» rõhutas Šabad. Ta lisas, et tegelikult on tema mure inimeste tervise pärast tekkinud isiklikust kogemusest. 

«Mu enda perekonnas oli olukord, kus üks inimene oli koroonaviirusega nakatunud ning väga raskes seisus, aga teine on maskivastane,» ütles Šabad ning lisas, et just seetõttu tunneb ta muret ja kodanikukohust tuletada inimestele meelde, et maskist on kasu ja seetõttu sai ka tänane üritus planeeritud, et soovijatele maske ning desinfitseerimisvahendit jagada.

Šabadi sõnul ei  soovi ta öelda halvasti nende inimeste kohta, kes on piirangute vastu ja tunnevad sel põhjusel vajadust oma meelsust näidata, kuid muret tekitavaks peab ta olukorda, kus rahvamass võib kokku koguneda ning tekitada potentsiaalselt võimaluse koroonaviiruse laiemaks levimiseks.

«Leian, et see meeleavaldus tuleks teha veebikeskkonnas, mitte koguneda massidena kokku,» ütles Šabad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles