GALERII ⟩ Jõuluturul süttisid tuled (1)

Postimees
Copy

Täna õhtul süüdati Tallinna Raekoja platsil tuled nii Pääskülast saabunud jõulukuusel kui ka traditsioonilisel jõuluturul.

«Aastate vältel on saanud ilusaks tavaks ehtida meie vanalinn enne advendiaja algust ning koos tulede süütamisega Raekoja platsi uhkel kuusel avada samas ka jõuluturg,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm lisades, et ehkki jõuluturg on tänavu tavapärasest väiksem ja hajutatum, püsib vanalinnas sellegipoolest jõulumeeleolu. 

Täna õhtul kell 5 süütas Kesklinna vanem tuled Raekoja platsi jõulukuusel, mille kaunistused on mullusega võrreldes täielikult uuenenud – punaseid südameid asendab nüüd 300 kuldset kuuli. Samaaegselt avanesid jõuluturu väravad ning üheksas turukioskis algas kauplemine maiustuste, käsitöö ja muu jõulukaubaga.

Raekoja platsil hakkab keerlema kaks karusselli ja vanalinnas saab lõbusõitu teha jõulurongiga. Erinevalt eelnenud aastaist toob keskaegsele platsile rohkem elevust ka valguskuppel.

«Valguskuplisse seab ettevõtlusamet sisse turismiinfopunkti, kust võib reedest pühapäevani saada kell 10-18 teavet kultuuriprogrammi või muude advendi- ja jõuluaegsete sündmuste kohta linnas. Kutsume Raekoja platsil osa saama ka esimese advendiküünla süütamisest pühapäeval kell 14,» lisas Monika Haukanõmm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles