Minister riigi tagasopist

Ülle Harju
, reporter
Copy
Anneli Ott. 
Anneli Ott. Foto: Susan Must

Tsolgo külas töötab kohalikke kaks: üks on kaupluses müüja ja teine töötab raamatukogus, tõdes värskelt riigihalduse ministriks ja varem Lõuna-Eesti Postimehe poolt Lõuna-Eesti mõjukaimaks naiseks valitud Anneli Ott (44) mõne aasta eest portaalile Naiste Hääl.

Et riigihalduse ministril on kaks kodu – Tallinnas ja Tsolgos –, see on Anneli Oti juures tähelepanuväärne fakt. Päriselt maal elades ja sealt pealinna sõites rullub tema ees lahti regionaalpoliitiliste probleemide galerii, mida ta nüüd ise lahendama saab asuda.

Teades, et Tsolgo poe tagant on kadunud joodikute sumin ja enamik külarahvast, sh tema ise käib tööl kodust kaugemal, pole karta, et Anneli Ott hakkaks jutlustama hiidtehase rajamise vajalikkusest Võrumaale. Ta teab, et maal on ennekõike tööjõu, mitte tööpuudus.

Ministri kodukülla viib küll asfalttee, kuid nii valimiskampaaniate ajal kui ka varem Võrumaa partnerluskogu juhtides on ta läbi sõitnud nii palju kilomeetreid augulisi kruusateid, et see elamus ilmselt meelest ei kao.

Oma 15-aastase poliitkarjääri tippu on Anneli Ott jõudnud tänu sihikindlusele. Nüüd on tal võimalik seda väärt isikuomadust kasutada selleks, et viia valitsuse teadvusse õige pilt sellest, mis Eestimaal tegelikult toimub. Mida oleks vaja ära teha ääremaastumise pidurdamiseks, millised inimesed maal elavad ja mida riigilt soovivad, see peaks talle väga hästi teada olema. On teine tera omal nahal tunda, kui palju peavalu teeb hanguv internet ja hakkiv veebikoosolek, kui lugeda sedasama kohalike omavalitsuste kirjadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles