Mitme ametiga hädaolukorra juht (1)

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Mailiis Ollino

Teisipäevast terviseameti kriisistaabi hädaolukorra juhina tööd alustav Urmas Sule (57) on monumentaalne mees, kes kuulub 90ndate võitjate põlvkonda. Sule juhib Pärnu haiglat ja haiglate liitu. Suvel valiti ta Euroopa haiglate ühenduse presidendiks, lisaks kuulub ta tööandjate keskliidu volikokku.

Iseseisvuse taastanud Eestis on Sulest kauem haiglat juhtinud vaid Andres Müürsepp Järvamaal. «Urmas ei ole tervishoiureformid mitte ainult üle elanud, vaid ka teised neist läbi juhtinud,» märgib Pärnu haigla kvaliteedijuht Teele Orgse.

Viisteist aastat tagasi valmis linna ääres tühermaal uus haiglahoone, mille ehitamine sai alguse nõukogude ajal. Tookord rajati strateegilise tähtsusega objektid linnast eemale, et need sõja ajal pommirahe alt päästa. Vabariigi taastulek seiskas ehituse kolme­teistkümneks aastaks. Sule ametiajal viidi töö lõpule, kuigi linnaelanikud taunisid haigla uut asukohta, mis tegi arstilkäigu ebamugavaks. Riik oli vaene, patsiendi heaolule erilist tähelepanu pöörata ei saanud. Kahjuks jäi elanike protest mulluse otsuse vastu viia südalinnast haigla juurde ka kõik perearstid samuti vaid nurinaks kurtidele kõrvadele. Süsteem võitis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles