Pildile jäänud vutilegend

Ville Arike
, reporter
Copy
Diego Maradona. 
Diego Maradona. Foto: AFP/SCANPIX

Paljud tippsportlased tõmbuvad pärast eduka karjääri lõpetamist tagasi ning avalikkus näeb neid hiljem eelkõige juubelitel, aastapäeva- või muudel üritustel. Erandi moodustavad kahtlemata need, kes jäävad (tipp)spordiga moel või teisel seotuks, näiteks treeneri, spordijuhi, telekommentaatorina.

Aga leidub neidki, kes suudavad püsivalt meediapilti jääda. Tõsi, sageli ka skandaalses mõttes, figureerides pigem kollases meedias. Soome rahvas sai teada suusahüppelegendi Matti Nykäneni igast tegemisest. Läinud aasta veebruaris lahkus alkoholiga pahuksis olnud Nykänen kahjuks igavikuteele.

Sel nädalal kutsus kõigevägevam enda juurde Argentina jalgpallivõluri Diego Maradona. Temagi 60 aastat väldanud elu oli värvikas, kuid ta jäi jalgpalli juurde kuni lõpuni. Maradona proovis treenerielu siin ja seal, juhendades aastatel 2008–2010 ka riigi koondist. Pikalt pidama ei jäänud ta siiski kuskil. Ent pildis püsis see-eest suurepäraselt ja kõikjal. Vahest kõige müstilisemaks võis pidada 2018. aasta suvel tulnud uudist, et Maradonast sai Valgevene klubi Bresti Dinamo aupresident! Samal suvel Venemaal peetud MMil peatus kaamera sageli VIP-loožis turniirile emotsionaalselt kaasa elanud Maradonal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles