Tartu raekoja platsile kolib pühi veetma kahe kukega kanapere (2)

BNS
Copy
Jõululinn Tartu uus kanapere.
Jõululinn Tartu uus kanapere. Foto: Uku Peterson

Esimesest advendipühapäevast jaanuari keskpaigani talvitub Tartu raeplatsi Valguskülas kuueliikmeline kanapere, mis on eelmisega talvega võrreldes ühe kuke võrra kasvanud.

Tartu Jõululinna korraldaja Maris Peebo sõnul seavad end raekoja platsi Valguskülas koos nelja kanaga seekord sisse kaks bossi ehk kuked Madis ja Päikesekiir.

«Kahe kuke kanakari koosneb mustast esileedist, kellel nimeks Pingviin, tublist munejast Kuust ja kotkapilguga Liisust. Lisaks saabub koos nendega linna end tuulutama ja sõpruskonda kasvatama veel ka kana, kelle nimi on Kukk,» tutvustas Peebo kanaperet.

«Kuuldused võimalusest veeta pühad Tartu raekoja platsil hakkasid eelmiste jõulude ajal Eesti kanalates kiiresti levima – saabuva talve kanapere erakordselt suhtlemisaltid linnud on pärit Järvamaalt, kuid suureks sirgunud Tartu lähedal».

Sel korral ei ole tarvis jõulukanala asukatele nimekonkurssi korraldada, sest neil on juba olemas oma isiklik viieaastane ristiema.

Teist talve raeplatsile rajatav kanala sisustatakse ka seekord maaülikooli töötajate ning loomakaitse seltsi esindaja näpunäidete järgi. Samuti on lindude kodu ehitamisel abiks lindude omanikud ise.

Mõte rajada jõuluks Tartu südalinna kanala sündis enam kui aasta eest Jõululinn Tartu korraldajate väikeste sugulaste ettepanekust. Esimese kanapere kõvasti tartlaste südamete külge kasvamine ning arupärimised kanade naasmise osas andsid kinnitust, et pühad Tartus võiksid taas kanad kesklinna tuua.

Oma koju tagasi lähevad kanad ja kuked hiljemalt Valgusküla tegevuse lõppedes jaanuari keskpaigas. Kogunemispiirangute tõttu ootab uut kanaperet ees möödunud jõuludega võrreldes veelgi rahulikum linnakülastus ja aastavahetust linnud raeplatsil sarnaselt eelmisele aastale ei veeda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles