Raadio Kuku saate «Poliitikaguru» saatejuhid Tõnu Runnel, Tõnis Leht ja Keit Kasemets rääkisid seekord koroonaviirusest, järjekordsest ministrivahetusest, Narva poliitikast ja abielureferendumi ettevalmistuse seisust.

Nad tõdesid, et viimasel nädalal on rekordilised püsinud nii haiglate täituvuse kui uute nakatumiste numbrid ning koroonaga seotud surmade hulk ületas saja piiri.

Reedel toimunud maskivastase meeleavalduse kohta arvasid saatejuhid, et see on tingitud väsimusest. Sellest, et normaalne elurütm on takistatud, et pankrotilaine on alles tulemas ja mask on lihtsalt sümbol, mille vastu protestida. Asi meenutab Saksamaa piirangute vastaseid meeleavaldusi. Aga meil lihtsalt ei ole veel selliseid piiranguid, mille vastu võidelda, nii et protestiti ühe selge sümboli vastu.

Veel räägiti sellest, et kui ministrite väljavahetamine sama tempoga jätkub, siis peaks jaanuari lõpuks olema terve valitsus välja vahetatud. Ametist lahkunud haridus- ja teadusministri asemel sai uueks ministriks senine riigihalduse minister Jaak Aab ning uueks riigihalduse ministriks Anneli Ott, kes siiani juhtis riigikogus Euroopa Liidu asjade komisjoni. Saatejuhid leidsid, et selline valik oli peaminister Jüri Ratasel kindla peale minek. Sest täiesti uue inimese haridusministriks toomine kasvõi COVID-19 piirangute kontekstis oleks olnud keeruline.

Narva poliitikas on juba mitu nädalat käinud üsna ajalooline võimuvahetus. Selleks nädalaks on jõutud nii kaugele, et volikogus on taas loodud vahepeal laiali lagunenud Keskerakonna fraktsioon ning on sõlmitud koalitsioonilepe Keskerakonna ja Katri Raik juhitud Meie Narva vahel. Selle uue koosluse linnapeakandidaat ongi Katri Raik, aga asjad ei lähe üldse nii libedalt, kui esialgu paistis.

Kommentaarid (1)
Copy