Kersti Sarapuu avaldas korruptsioonipatusele Kallole tänu (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Paide linna vana koalitsiooni liikmetest pidi esimesena oma kohast loobima Kersti Sarapuu.
Paide linna vana koalitsiooni liikmetest pidi esimesena oma kohast loobima Kersti Sarapuu. Foto: Raul Mee

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu avaldas tänu korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud ja seetõttu riigikogust lahkuma sunnitud Kalev Kallole. 

«Riigikogu Eesti Keskerakonna fraktsiooni nimel tänan Kalev Kallot parlamendis tehtud töö eest,» kirjutas Sarapuu sotsiaalmeedias. 

Tema sõnul on Kallo riigikogu töös olnud pühendunud, ta on teinud igakülgset koostööd ja seisnud Keskerakonna väärtuste eest. «Kalevi tasakaalustatud arvamused on aidanud Keskerakonna fraktsioonil kujundada seisukohti erinevates sõlmküsimustes,» põhjendas ta. Sarapuu lisas, et endise meremehena on Kallo sihikindlalt tegutsenud Eesti kui mereriigi arengu huvides.

«Kalev, Sinuga oli väga meeldiv koos töötada ning fraktsiooni liikmetele jääd sa meelde kui tugev poliitik ja sõbralik kolleeg,» kirjutas Sarapuu. 

Keskerakondlane Kalev Kallo mõisteti süüdi altkäemaksu vahendamises, kaasaaitamises altkäemaksu andmisele ja võtmisele ning erakonna ebaseaduslikule rahastamisele. Teda karistati pooleteistaastase vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga. Karistuse jõustumine tähendas ühtlasi ka Kallo saadikuvolituste lõppemist riigikogus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles