REGIONAALARENG Purtse pruulmeister: tootmise laiendamisel on kahjuks piirid ees (1)

Innar Marmor
, ettevõtja
Copy
Purtse pruulikoja välisvaade.
Purtse pruulikoja välisvaade. Foto: Marek Metslaid

Ettevõtlikud inimesed tihti kõigepealt tegutsevad ja seejärel analüüsivad. Kui liiga palju ja pikalt analüüsida, siis selle taha kipuvadki jääma paljud huvitavad projektid, kirjutab Purtse pruulikoja kaasasutaja Innar Marmor.

Pruulikoda asutades olime tõsise valiku ees, kas teha tootmine Tallinna, kust oleme pärit ja elame, või rajada see kaugemale maale, teha midagi erilist ja eristuda.

Elu nagu ka ettevõtlus koosneb mitte ainult valikutest, vaid ka juhustest. Vaatasime ja hindasime mitmeid asukohti. Virumaa põhjarannikule sattusime tänu sealkandis elavale kaasasutajale, kes oli siis Purtse kindluse rentnikuks. Otsustanud Purtse endisesse sepikotta pruulikoja teha, asusime tootearenduses ja turunduses kasutama piirkonna asukohaeeliseid ja väärtusi. Kuna Ida-Virumaa on enamikule eestlastest võõras, siis lõime loovagentuuriga Taevas kontseptsiooni metsikust idast. Purtsesse pruulikoja rajamisel oli oluliseks argumendiks, et selles piirkonnas teisi käsitööõlle tootjaid ei olnud, olime esimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles