Hispaania erukindralid kaebasid vasakvalitsuse pärast kuningale

Copy
Hispaania kuningas Felipe VI. 
Hispaania kuningas Felipe VI. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Hispaania «sotsiaalkommunistlik» valitsus on oht rahvuslikule ühtsusele ning neid toetavad terroristid ja iseseisvuslased, kirjutas 73 eruohvitseri kuningas Felipe VI-le.

Läkituses öeldakse, et Hispaania olukord halveneb ning rahvuslik ühtsus on poliitilises, majanduslikus ja sotsiaalses mõttes ohus. Süüdlaseks on kirja järgi riigi «sotsiaalkommunistlik» valitsus. Lõpetuseks kinnitavad läkituse autorid toetust ja lojaalsust kuningale ajal, mis nende sõnul on raske hetk isamaale.

Erusõjaväelaste kirjale jälile saanud ajaleht El País nentis, et selles kasutatakse paremäärmusliku Voxi partei kõnestiili.

Hiljuti üritas Vox edutult umbusaldada peaminister Pedro Sáncheze valitsust. Sáncheze sotsialistide ja nendega koalitsioonis oleva vasakpoolse Podemose kabineti algatused on Hispaania parlamendis läbi läinud Baskimaa iseseisvust toetava EH Bildu ja Kataloonia Vabariiklike Vasakpoolsete häälte toel.

Lehe andmetel lõpetasid kõik kirjale allkirja andnud inimesed sõjakooli kindral Francisco Franco diktatuuri aastatel. Nende seas oli kolm kindralleitnanti, neli brigaadikindralit ja 66 koloneli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles