Linnajuhid süüdistavad Tallinna maine kuhtumises teineteist (3)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Tallinna volikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) ja abilinnapea Aivar Riisalu (Keskerakond) kostitasid eile Postimehe otsestuudios teineteist naeratusse looritatud teravustega.
Tallinna volikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) ja abilinnapea Aivar Riisalu (Keskerakond) kostitasid eile Postimehe otsestuudios teineteist naeratusse looritatud teravustega. Foto: Sander Ilvest

Tallinna maine languses välismaalaste silmis on Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu (Keskerakond) sõnul süüdi riik, kes õhutab võõraviha. Tallinna volikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) nimetas süüdlaseks aga linnavalitsuse loidust venekeelse kooli probleemiga tegelemisel. Linnajuhid klaarisid eile arveid Postimehe otsestuudios.

Postimees kirjutas eile, et välisriikides elavate inimeste võrgustiku InterNations küsitluse järgi on Tallinna väärtus elamispaigana välismaalaste silmis aastaga veidi kahanenud. Tallinna nõrgim koht välismaalaste silmis on kohalike elanike ebasõbralikkus, mis teeb raskeks siinse eluga kohanemise. Vaid 35 protsenti Tallinnas elavatest välismaalastest leiab, et kohalikud on nende suhtes sõbralikud.

Tallinna atraktiivsuse vähenemise põhjusi eile Postimehe otsestuudios lahanud linnajuhid süüdistasid selles üksteist.

Tallinna linnavolikogu aseesimehe Mart Luige sõnul on probleem selles, et Keskerakond ei ole tegelenud venekeelsete koolide probleemiga ja eesti keelt emakeelena rääkivaid inimesi on pealinnas vaid 50 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles