Täisnimekiri ja maakonnad Koalitsioon toetab abordivastaseid, kirikuid ja sporti (24)

Copy
Regionaalsete investeeringute ehk katuserahana jagavad koalitsioon ja sotsid laiali peaaegu seitse miljonit eurot.
Regionaalsete investeeringute ehk katuserahana jagavad koalitsioon ja sotsid laiali peaaegu seitse miljonit eurot. Foto: Margus Ansu

Eile riigikogule laekunud ettepanekutest selgub, et Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa fraktsioon esitas oma nn katuseraha saajate nimekirja ühiselt ning see maksab kokku enam kui 6,4 miljonit eurot. Suurim toetus, 141 000 eurot läheb MTÜ-le Elu Marss, mille eestvedajad korraldasid suvel abordivastase meeleavalduse.

Ligi 14 protsenti koalitsiooni jagatavast katuserahast (kokku 894 500 eurot 71 saajale) läheb kristlike kirikute ja nendega seotud ettevõtmiste toetuseks. Suurima summa (75 000 eurot) saab Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Jõhvi Jumalailmumise Kogudus. Tegu on vene õigeusklike sümbolkirikuga, mille rahastamine teenib Keskerakonna, eriti Martin Repinski valimiskampaaniat Virumaal.

50 000 eurot läheb Eesti kirikute nõukogule kristliku meedia jaoks – peamiselt ostetakse selle eest kristlikku sisu rahvusringhäälingusse. Kui arvestada, et ka MTÜ Elu Marss toetab kristlikke ideid, siis rahastab koalitsioon kristlikke ettevõtmisi kokku koguni 16 protsendiga oma katuserahast.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles