Jaanus Karilaid: soliidsemalt Toomas Hendrik Ilves, soliidsemalt (35)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Toomas Hendrik Ilves ja Jaanus Karilaid.
Toomas Hendrik Ilves ja Jaanus Karilaid. Foto: Erakogu

President Toomas Hendrik Ilves avaldas eile õhtul sotsiaalmeedias oma hinnangu praeguse valitsuse tegevuse kohta, võrreldes abielureferendumit ette valmistavat koalitsiooni fanaatilise usurühmituse Talibaniga. Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et vihakõne vastu vihakõnega ei saa. 

Toomas Hendrik Ilves säutsus sotsiaalmeedias, et kui riiki juhib keskajas kinni, harimatu ja madalalaubaline Talibani valitsus, mis arvab, et geiabielu keelamine on riigi tähtsaim küsimus aga sinu, su vanemate, vanavanemate, ja laste tervis on kümnenda järguline. «Kärvaku, aga geidele teeme ära!» säutsus Ilves kohe pärast uudist, et koaltsioon jagas suurima toetuse 141 000 eurot abordivastasele liikumisele. 

«Eluaegset presidenditiitlit kandva Toomas Hendrik Ilvese vihaõhutav seisukoht peegeldab kokkuvõtlikult tänase opositsiooni hingeseisundit,» lausus Karilaid sotsiaalmeedias.

Talibanlased lõikavad kõrisid läbi ja lasevad kuklalaskudega naisi maha, nende jõhkrusele on keeruline vasteid leida aga poliitilisest vihast põlev Toomas Ilves pikalt ei mõtle, leiab Karilaid. «Tema tõmbab paralleeli Eesti Valitsusega. Ja selline mees ehib end presidendi, diplomaadi ja Eesti maine käilakuju viigilehtedega. Vihakõne vastu vihakõnega ei saa, seepärast osundame näilisuse ja tegelikkuse karjuvale lõhele mida näeme just president Toomas H. Ilvese näitel,» põhjendas Karilaid. 

«Sotsiaalmeedias postitust avaldades ei pea tegema narko- ega alkotesti, kahjuks. See küsimus jääb praegu vastuseta,» lisas tsentrist. 

Karilaiu sõnul on Eesti tugev õigusriik, siia ei saa ka president vihast lärmates Talibani külla kutsuda, et valitsust kukutada. «Oleme selleks liiga turvaline ja tugevate liitlastega,» lausus Karilaid. 

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles