Mupo asus valvama Vabaduse platsi valgusparki

Postimees
Copy
Mupo asus valvama Vabaduse platsi valgusparki
Mupo asus valvama Vabaduse platsi valgusparki Foto: Mupo

Et kaitsta Tallinnas Vabaduse platsil avatud valguspargi installatsioone, tuli piirkonda valvama munitsipaalpolitsei (mupo). 

Eelmisel nädalal avati Vabaduse platsil sinna kavandatava valguspargi esimene kolmest valgussaarekesest.  Ilus ilm ja esimene advent tõid kohale palju uudistajaid, sealhulgas väikelastega peresid. Kahjuks kujunes õhtuks välja olukord, kus kohale tuli kutsuda mupo patrull, et liigselt innukaid inimesi korrale kutsuda ja installatsioone kaitsta.

Installatsiooni erinevad elemendid ning nende aluspõhi oli saanud kahjustusi ning vastu tuli võtta otsus paigaldada järgmisel päeval kogu mooduli ümber kaitsevõre. Lähipäevadel kaitsevõred eemaldatakse ja paigaldatakse piirded igale installatsioonile eraldi.

Mupo juhataja Aivar Toompere sõnul oli põhiprobleem selles, et vanemad lubasid oma lastel segamatult valguselementide vahel turnida. «Installatsioon on õrna konstruktsiooniga ning ei ole ette nähtud ronimiseks või nende vahelt läbi pugemiseks. Oht oli, et installatsioon lõhutakse ja lapsed võivad end vigastada. Lisaks majanduslik kahju – tegemist on päris kalli valguslahendusega,» selgitas Toompere. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles