Jaanus Müür: iibepoliitika eeskuju Fääri saartelt (7)

Jaanus Müür
, TTÜ doktorant
Copy
Jaanus Müür.
Jaanus Müür. Foto: Erakogu

Praegused suunad Eestit halvast demograafilisest seisust välja ei too, kirjutab TTÜ Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi doktorant Jaanus Müür.

Viimaste nädalate jooksul on ilmunud mitu huvitavat artiklit. Esiteks tooksin välja Tallinna Ülikooli dotsendi Tõnis Saartsi artikli (PM, 10.11), kus ta kirjutab, et Reformierakond ja Keskerakond ei suuda Eestile uut suunda sõnastada ja jäävad EKRE-le selgelt alla ka konfliktikohtade defineerimises. Teiste sõnadega: kaks suurimat erakonda ei suuda avalikus ruumis aruteluteemasid tõstatada ja seega kogu arutelu ja selle suunda juhtida.

Teine pärineb Tartu Ülikooli Skytte instituudi teaduri Martin Mölderi sulest (PM, 17.11). Ta kirjutab, et Eestil tervikuna on tegelikult väga pikalt suund olemas olnud. Selleks on eesti keele ja kultuuri säilimine, mille on aga oma vankri ette seadnud Isamaa ja EKRE. Ta lisab, et mõlema erakonna arvates tuleks seda probleemi lahendada seestpoolt, sündimuse suurendamise ning kultuuri ja rahvuse aktiivse hoidmise ja arendamise kaudu. Seetõttu seisavadki mõlemad erakonnad aktiivselt samasooliste kooselu ja abielu vastu, on jäigad immigratsiooniküsimustes, on seisnud pensionireformi muutmise eest (Seeder on korduvalt rõhutanud, et lapsed on pensionifond) ning imetlevad Poolat ja Ungarit.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles