Kaljulaid vestles Austria presidendi ja liidukantsleriga Valgevenest ja koroonakriisist

Brita-Maria Alas
Copy
Videkõne
Videkõne Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid pidas täna videokõnelused Austria presidendi Alexander Van der Belleni ja liidukantsler Sebastian Kurziga, kellega vestles koroonakriisist, kliimamuutustest ning ühtlasi olukorrast Valgevenes.

«Rääkisime Austria riigijuhtidega sellest, et praegu on kogu maailma fookus majandusel ja vaktsiinide valmimisel, aga vaadata tuleks ka pandeemiast kaugemale ja mitte lasta mööda võimalust digitaalsete ja keskkonnasäästlike muutustega edasi liikumiseks,» selgitas Kaljulaid.  

Samuti avaldas ta veelkord kaastunnet novembri alguses Viinis toimunud järjekordse terrorirünnaku pärast. «Terrorile ei ole mingisugust õigustust ja me ei saa lasta sel moel oma ühiskondi lõhkuda,» ütles ta ja lisas, et terrorismi ennetamine ja selle vastu võitlemine peab olema EL-i ühine eesmärk ja jagatud vastutus.

Lisaks arutati ka murettekitavaid arenguid Valgevenes ning Kaljulaid rõhutas, et Valgevenes toimuv peab olema jätkuvalt nii EL-is kui ka laiemalt teemana laual, mil vägivaldsed rünnakud rahumeelsetele meeleavaldajatele on süvenenud.

Järgmisel aastal tähistavad Eesti ja Austria diplomaatiliste suhete aastasada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles