Oudekki Loone: seni kuni Keskerakond on valitsuses, aborte ära ei keelata (4)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Oudekki Loone (paremal) sõnul murti katuseraha nimekirja koostades kõiki seni kehtinud kokkuleppeid. Vasakul Liina Normet.
 
Oudekki Loone (paremal) sõnul murti katuseraha nimekirja koostades kõiki seni kehtinud kokkuleppeid. Vasakul Liina Normet.  Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Oudekki Loone ütles Postimehe otsestuudios, et ei tea, kes sellel aastal hulluks läks – selle kohta, et tänavuse suurima katuseraha sai organisatsioon, kes korraldas suvel abordivastase meeleavalduse, nimelt määrati MTÜ-le Elu Marss suurim toetus, 141 000 eurot. Tervisespetsialist ja endine Eesti 200 liige Liina Normet aga usub, et nimetatud mittetulundusühing on valitsuse poliitika puhul vaid jäämäe veepealne tipp.

Milliseid emotsioone katuserahasaajate nimekiri teis tekitas?

Liina Normet: Katuseraha nimekiri on probleeme tekitanud läbi aastate, seekord lausa üllatas. Kui varem osteti endale hääli vorst vorsti vastu, siis nüüd jagatakse sõna otseses mõttes enda allorganisatsioonidele raha. Mittetulundusühingutele, mis on paar kuud tagasi loodud. Siin on kindlasti uurival ajakirjandusel tööd, et selgitada, miks ja kellele need rahad ikkagi läksid.

Miks ja kellele need rahad läksid?

Oudekki Loone: Ma pean tunnistama, et mind hämmastas see ka. Eriti see MTÜ Elu Marss – see rikub kõiki reegleid, milles oleme omavahel kokku leppinud. Oleme omavahel kokku leppinud, et see ei oleks niisugune organisatsioon, mis on otseselt seotud kas konkreetse riigikogu liikmega või mingisuguse erakonnaga.

MTÜde puhul on kõigi erakondade vahel olnud kokkulepe, et MTÜ võiks olla aasta aega olemas olnud. Ma ei saa ju anda katuseraha MTÜ-le, kus ma olen ise juhatuse liige või minu sõber või elukaaslane on seal juhatuse liige. See oleks täiesti absurdne. Kokkulepped on olnud ja need on seni pidanud. Ma siiralt ei tea, kes sellel aastal hulluks läks. Ma olen sellest šokeeritud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles