Kuusemüüjad ootavad lund ja ohtralt koduseid jõuluõhtuid

Silvi Lukjanov
Copy
Ülo Ormus käib oma kuuski müümas jõuluvana kostüümis. Tänavu müüki minevate kuusepuude välimusega jääb ta väga rahule, valikut on igale maitsele.
Ülo Ormus käib oma kuuski müümas jõuluvana kostüümis. Tänavu müüki minevate kuusepuude välimusega jääb ta väga rahule, valikut on igale maitsele. Foto: Silvi Lukjanov

Jõulupuude müük algab esimese advendiga ja sellele annab hoogu detsembrikuu kasvõi mõne külmakraadiga talveilm. Kuusemüüjad loodavad, et koroonajal, kui suuri pidusid ei toimu, on inimestel veelgi suurem soov pidada koduseid jõule ja seda ilusa jõulupuuga.

Üks suuremaid jõulupuude müüjaid on Artiston OÜ, kellel on peaaegu poolsada müügiplatsi üle Eesti. Ettevõtte projektijuht Risto Sirgmetsa sõnutsi mõjutab praegune üldine ärev olukord ka neid, kuid ettevalmistused esimese advendiga algavaks kuusemüügihooajaks on tehtud nagu igal teiselgi aastal. „Elame päev korraga nagu teisedki valdkonnad ja ikka lootuses parimale. Ootame lund ja loodame, et ühiskonda päris lukku ei keerata,” lausus ta.

Potikuused uus mood

Varasemate aastate kogemusest teab Sirgmets, et detsembrikuu mõne külmakraadiga talveilm innustab jõulupuud ostma. Samuti loodab ta, et tänavusel erilisel ajal on inimestel veegi suurem soov pidada kodusemaid jõule ja just ilusa jõulupuuga. „Meie jõulupuude valik on sel aastal sama mitmekesine, pakume nelja puuliiki ja nelja kõrgust. Pakutavast valikust leiab sobiva igale maitsele,” uskus ta.

Tänavuse aasta erilisusest annavad Sirgmetsa sõnutsi märku jõulupuude ettetellimised. „Päris äraütlemisi pole olnud, kuid on tellimuste muutmisi. Näiteks asutuse jõulupidude ärajäämisel võetakse tellitud suure kuuse asemel silmailuks hoopis väiksem,” selgitas ta.

Sirgmets on ka märganud inimeste järjest suuremat huvi potikuuskede vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles