ÜLEVAADE Heitlust Merkeli mantlipärija kohale saadavad kibedus ja kahtlused (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Praegustel andmetel kandideerivad jaanuaris CDU järgmiseks esimeheks Norbert Röttgen (vasakult), Armin Laschet ja Friedrich Merz. Pildil kolmik oktoobris Berliinis partei noorteühenduse debatil.
Praegustel andmetel kandideerivad jaanuaris CDU järgmiseks esimeheks Norbert Röttgen (vasakult), Armin Laschet ja Friedrich Merz. Pildil kolmik oktoobris Berliinis partei noorteühenduse debatil. Foto: Michael Kappeler/AP/Scanpix

Koroonakriisi taustal tasakesi tiksunud heitlusest Saksamaa kantslerierakonna Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimehe kohale sai rusikavõitlus, kui liidrisoosik Friedrich Merz tõlgendas parteikonverentsi edasilükkamist nakatumise kasvu tõttu katsena tema šansse kärpida.

Nüüd on Merz andnud sarnaselt oma konkurentide Armin Lascheti ja Norbert Röttgeniga nõusoleku esimehevalimiste korraldamiseks jaanuari keskel, kuid umbes kuu eest, kui selgus, et otsuse langetamine lükkub uude aastasse, leidis ta, et see pole kuidagi põhjendatav pandeemia hoogustumisega.

«Ilmselgelt on põhjused, millel on koroonaga vähe või üldse mitte pistmist,» kurjustas Merz telekanali Das Erste hommikuprogrammis. «Parteiaparaadis on osi, mis tahavad takistada mind partei esimeheks saamast. Ja sellega on nüüd seotud ka parteikongressi ümber toimuv.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles