MTA infosüsteemides toimub reedel ja laupäeval katkestus

BNS
Copy
Kuigi tuludeklaratsiooni esitamine algas ametlikult esmaspäeval, oli sama päeva hommikuks deklaratsiooni esitanud juba 95 000 inimest.
Kuigi tuludeklaratsiooni esitamine algas ametlikult esmaspäeval, oli sama päeva hommikuks deklaratsiooni esitanud juba 95 000 inimest. Foto: Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) infosüsteemides toimub seoses uuendustöödega reede õhtul alates kella 22-st plaaniline katkestus, mis kestab eeldatavalt laupäeva hommikul kella 9-ni. 

«Palume katkestusega arvestada ning soovitame võimalusel planeerida ja teha kõik MTA infosüsteemide ja andmebaasidega seotud toimingud, sealhulgas tolli- või aktsiisikauba vormistus, enne või pärast katkestust,» ütles MTA äritehnoloogia valdkonna juht Kristjan Raid. «MTA soovib maksumaksjatele pakkuda lihtsaid ja mugavaid e-teenuseid ning selle tagamiseks tuleb aeg-ajalt ette võtta suuremahulisi hooldus- ja uuendustöid. Ebamugavuste vältimiseks oleme planeerinud tööd läbi viia öisel ajal. Palume ebamugavuste pärast vabandust.»

Katkestuse vältel on peatatud e-MTA ja selle kaudu ligipääsetavad infosüsteemid ning X-tee teenused. Samuti ei toimi avalikud päringud MTA infosüsteemidesse. Tollirakendus Complex viiakse sisestusrežiimile ehk deklaratsioone saab sisestada, kuid mitte kinnitada. Seda alates reede õhtul kella 21-st ja suletakse kasutajatele kella 22-st. Postipaki ja reisija deklaratsiooni rakenduse katkestuse algus on reede õhtul alates kella 21-st.

Piiriületusel tuleb tolliprotseduuride rakendamiseks kasutada asendustoiminguid, mis võivad tavalisest mõnevõrra kauem aega võtta. Samuti tuleb kasutada asendustoiminguid aktsiisikaupade liikumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles