Turismifirmad: lennureisijate eneseisolatsiooni kohustus tuleks ära kaotada (2)

BNS
Copy
Tiit Pruuli, Eesti Turismifirmade Liidu juht.
Tiit Pruuli, Eesti Turismifirmade Liidu juht. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) hinnangul peaks valitsus rakendama kolmapäeval avaldatud Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) ja Euroopa Lennundusohutusameti (EASA) juhiseid, mis ei pea vajalikuks lennureisijate kohustuslikku eneseisolatsiooni ning testimist.

Liidu presidendi Tiit Pruuli sõnul on uute juhiste näol tegemist sammuga, mis aitaks lennufirmadel, reisibüroodel, majutusettevõtetel ja teistel turismiga seotud ettevõtetel kriisiaegses olukorras efektiivsemalt tegutseda, suurendamata viiruse leviku ohtu.

«Rääkisime juba sügisel, et lennureisidel on oluliselt väiksem võimalus viirust saada kui näiteks lähikontaktide kaudu linnatänaval. Kui inimene on terve, järgib seatud eeskirju ning kasutab kaitsemeetmeid, pole tal mingit põhjust pärast lennureisi kümme päeva karantiinis istuda,» ütles Pruuli pressiteates.

«Ootame, et valitsus uued juhised kiirelt heaks kiidaks vähemalt Euroopa Liidu liikmesriikidest saabuvate lennureisijate osas,» lisas Pruuli.

Tema sõnul on eksperdid ka varem viidanud sellele, et epidemioloogilisest seisukohast on otselennud ohutumad kui paljude kontaktidega igapäevaelu.

Juhendi kohaselt tuleks endiselt lennureisijaid enne reisi algust informeerida sihtkoha viiruseinfo ja kohustuslike kaitsemeetmete osas, samuti jätkata kehtivate viirusevastaste abinõude rakendamist nii lennujaamades kui ka lennukites.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles