Seikluslik ja sooja südamega jõululugu

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
«Jõulud džunglis». Ohtlikul metsarajal luuravad Rebeka Šuksta, Brydden Fablo Escobar ja Saara Pius, tasutal luurab Pääru Oja.
«Jõulud džunglis». Ohtlikul metsarajal luuravad Rebeka Šuksta, Brydden Fablo Escobar ja Saara Pius, tasutal luurab Pääru Oja. Foto: Acme Film

Mis oleks jõulud ilma ühe mõnusa Eesti jõulufilmita? Õnneks jõuab täna kinodesse Jaak Kilmi värske film «Jõulud džunglis». Võeti vastu julge otsus koroona kiuste film veel tänavu linale lasta, sest jõulufilmi ei saa lihtsalt kevadesse lükata. See peaks riiulil oma aega ju terve aasta ootama.

See, et tehniliselt on tegemist Läti filmiga (vt kõrvallugu režissööriga), ei puhu antud juhul eriti pilli, sest tegevustik toimub nii kaugel, et seal vaadates on Eesti ja Läti lihtsalt kaks kõrvuti asuvat küla. Kõik peaosad on täidetud Läti näitlejatega.

Filmi sündmused algavad siis, kui ema ja kaks tütart sätivad end jõulude eel Indoneesiasse sõitma, et sinna elama asuda. Perepea on leidnud tööd sealses suures kaevanduskonsortsiumis. Esialgsele värvikirevale kultuuriehmatusele järgnevad aga sündmused, mis viivad kaks last põnevale ja ohtlikule seiklusele džunglisse, kus arvatakse elavat kurje vaime ning kannibalihõime. Tegelikud ohud, tuleb välja, on aga märksa maisemat ja inimlikumat päritolu. Ja lõpp? Mis te arvate, kas õnnelik?

Filmi suur staar on Rebeka Šuksta, kes kehastab kümneaastast tüdrukut Paulat, enam-vähem temavanused ongi ju kõigi heade jõulufilmide kangelased (kui me ei arvesta Nakatomi Plaza ventilatsioonitunneleis roomavat John McClane’i). Aga näitlejameisterlikkuse ning lihtsalt esimesest pilgust publiku südame võitmise võimega ületab teda sujuvalt edukalt noor Indoneesia näitleja Brydden Fablo Escobar, kes mängib Paula filmipartnerit Akhimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles