Mis oli Utah‘ müstilise monoliidi mõte? (6)

Priit Pullerits
Copy
Utah’ monoliit 27. novembri õhutpoolikul vaid mõni tund enne seda, kui neli meest selle ümber lükkasid ja minema viisid.
Utah’ monoliit 27. novembri õhutpoolikul vaid mõni tund enne seda, kui neli meest selle ümber lükkasid ja minema viisid. Foto: Terrance Siemon/AP/Scanpix

Ühendriikide erksavärvilisima osariigi Utah’ kanjonite rägastikus leiti juhuslikult ilus kolmnurkne püstprisma. Kümme päeva hiljem oli see kadunud. Arteri ajakirjanik avastas, et oli oma seiklustel Metsikus Läänes sattunud mitmel korral kummalise samba lähedusse.

Mitte keegi polnud seda kolme meetri kõrgust võõrkeha näinud tervelt neli aastat. Kuni kaks ja pool nädalat tagasi märkasid bioloogid, kes uurisid helikopterilt lumelammaste liikumist, liivakivikanjoni punaste madalate seinte vahel midagi hõbedaselt läiklevat.

Tollest juhuslikust avastusest USA edelaosas Utah’ osariigi idaservas sai alguse müsteerium, mis on tekitanud arvukalt vastamata küsimusi nii kunstihuviliste kui vandenõuteoreetikute hulgas. Mis see kolmnurkne püstprisma ikkagi on? Kes selle sinna pani? Ja värskeim küsimus: kes selle nädal tagasi pimeduse kattevarjus ära viisid?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles