Tallinna oluline liiklussõlm avatakse esmaspäeval ühistranspordile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Viljandi maantee.
Viljandi maantee. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Rekonstrueerimistööd Viljandi maantee Pärnu maantee ja Liivametsa tänava vahelises lõigus on lõppenud ja esmaspäeval, 7. detsembril avatakse piirkond ühistranspordile ning 14. detsembril kogu ülejäänud liiklusele.

Viljandi maantee rekonstrueeritavas lõigus rajati kahesuunaline 3,25 meetri laiuste sõiduradadega ning 0,5 meetri laiuste ohutusribadega, äärekividega piiritletud asfaltbetoonkattega sõidutee. Tänava paarisnumbritega kinnistute poole rajati kolme meetri laiune asfaltbetoonkattega kergliiklustee. Paaritute numbritega poolsele küljele tehti kahe meetri laiune kõnnitee. Viljandi maantee ja Liivametsa tänava ristmikule paigaldati foorid.

Tänavalõigule ehitati välja kummaski suunas kaks ühistranspordipeatust. Seoses tee-ehitustöödeks sobimatute ilmastikutingimiste saabumisega paigaldati peatustesse ajutine asfaltbetoonkate, mis asendatakse kevadel ilmade soojenedes Confalt-kattega. Likvideeriti õhukaablid ning rajati metallmastidel LED-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus.

Tööde lepinguline maksumus oli 1,9 miljonit eurot. Rekonstrueeritud tänavalõigu pikkus on 935 meetrit. Tänava rekonstrueerimistööd tegi AS Tariston.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles