Tungivalt soovituslik reegel, mille täitmine ei päästa sulgemisest

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Saksa koolides tuleb õppeaasta maskide ja testimisega
Saksa koolides tuleb õppeaasta maskide ja testimisega Foto: DANIEL ROLAND/AFP

Novembri lõpust kehtivad hoolekandeasutustele ja mitteelamutele ehk peaaegu kõigile avalikele hoonetele, sh kaubanduskeskustele, uued ventileerimise reeglid, mis tähendab vähem nutika ventilatsioonilahenduse peremeestele lisakulu.

Nimelt on majandus- ja taristuministri määrusega püsivaks saanud kevadel eriolukorra ajal kehtinud kord. Koroonaviiruse levikut takistama mõeldud määrus on üldsõnaline ning reguleerib ventileerimist väga üldiselt. Näiteks nõuab see tagastusõhuga ventilatsiooni täielikult välisõhule ümber lülimist, kui see on võimalik. Sel juhul tuleb sellise ja pigem vanema ventilatsioonlahenduse omanikel energiasäästuga hüvasti jätta.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet on üldsõnalisele määrusele toeks teinud juhendi, mis on nõuetelt ja soovitustelt väga täpne. Muu hulgas näeb see ette ka näiteks iga ruumis viibiva inimese kohta 36 kuupmeetri värske õhu juurdevoolu igas tunnis.

Koos maskide ja vahekauguse hoidmisega võiks see välistada viiruse ulatusliku leviku siseruumides, kus neid reegleid järgitud.

Postimehe küsimustele uuendatud määruse ja sellega seotud juhendi kohta vastas juhendi loonud tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) kommunikatsioonijuht Airi Ilisson (pildil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles