London ja Brüssel jooksevad ajaga võidu

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier möödumas Brexiti-vastasest protestijast Londonis.
Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier möödumas Brexiti-vastasest protestijast Londonis. Foto: Foto: Tolga Akmen/afp/scanpix

Juba mitu nädalat on räägitud Brexiti-järgsete kaubandussuhete läbirääkimiste otsustavatest päevadest, kuid vesi on endiselt sogane ja pole teada, kas keeruliste läbirääkimiste tulemuseks saab olema kokkulepe Londoni ja Brüsseli vahel.

Pealinnadest tuleb vasturääkivat informatsiooni. Kord räägitakse meedias, et kaubandusleppe sõlmimisele ja tulevikusuhete kokkuleppimisele ollakse väga lähedal, siis tuleb aga taas teateid tõsistest erimeelsustest.

Üleeile õhtul omavahel telefonitsi vestelnud Briti peaminister Boris Johnson ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütlesid ühisavalduses, et kuigi mitmes valdkonnas on tehtud edusamme, ei ole endiselt suudetud lahendada kalanduse, konkurentsireeglite ja tulevaste vaidluste lahendamise mehhanismiga seotud probleeme. Kui nendes valdkondades kompromissi ei saavutata, ei ole võimalik ka kaubanduslepet sõlmida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles