Noored püüavad autokooliõpetajate mainet parandada

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Annaliisa Raidjõe.
Annaliisa Raidjõe. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Autokoolides on puudus kvalifitseeritud õpetajatest. Põhjusi võib olla mitu, kuid Tallinna Ülikooli tudengid on arvamusel, et õpetajate puudus võib olla tingitud ameti kehvast mainest. Nõnda on noored ohjad enda kätte võtnud ning seda parandama asunud.

Autokooli õpetaja maine kujundamise projekti juhi Annaliisa Raidjõe sõnul lähenetakse probleemile meedia kaudu. «Kuna ühe projekti tegemine on ­ülikooli õppe­kava järgi kohustuslik, valisimegi selle projekti, sest vähese eeltööga sai juba selgeks, et praegune seis on nukker,» selgitab erialasid lõimiva õppeaine ELU raames projekti algatanud Raidjõe.

Üks kaalukas põhjus, miks projekt algatati, seisneb ka selles, et suur osa sõiduõpetajatest hakkab pensionile jääma, kuid õpilaste arv autokoolides aina kasvab. «Praegu oleme jõudnud seisu, kus pea 30 protsenti õpetajatest on vanemad kui kuuskümmend aastat. See tähendab, et lähi­ajal jääb pea kolmandik õpetajatest pensionile. Lisaks on üldiselt viimase kümne aastaga õpetajate hulk vähenenud ligi 33 protsenti,» sõnab Raidjõe.

Raidjõe sõnul on kehva maine kujunemisele kaasa aidanud ka meediasse jõudnud negatiivse alatooniga lood – olgu ahistavatest sõiduõpetajatest või õpetajate ebakompetentsusest.

«Me oleme seisukohal, et üks põhjus, miks sõidu­õpetajatel praegu järelkasv puudub, on vähene teadlikkus ametist ning ülekaalukad negatiivsed kajastused,» ütleb Raidjõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles