Draama Monzas: Evans libises auti, Ogier tagasi troonil

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Sébastien Ogier on kõik oma tiitlid võitnud koos kaardilugeja Julien Ingrassiaga (vasakul). foto: Miguel Medina / afp / Scanpix
Sébastien Ogier on kõik oma tiitlid võitnud koos kaardilugeja Julien Ingrassiaga (vasakul). foto: Miguel Medina / afp / Scanpix Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Klišee ütleb, et ühe õnnetus on teise õnn. Autoralli MM-hooaja viimasel rallil Monzas kogesid vastakaid emotsioone tiitlisoosik Elfyn Evans ja tema lähim jälitaja Sébastien Ogier, kellest esimene libises 11. kiiruskatsel rajalt välja ja katkestas, teine noppis võidu ning krooniti aastase vaheaja järel tšempioniks.

Kui reedene võistluspäev ajas lõpuks mõne fänni haigutama, sest kihutati ju ainult kuulsa Monza ringraja territooriumil, siis laupäeval mindi mägedesse. Olud ähvardasid tulla äärmiselt riukalikud, sest kaarte pidid segama lörts ja jää. Kümnes katse tühistati pärast Ole Christian Veiby ja Gus Green­smithi avariisid, 12. katse jäi ohtlikele ilmaoludele viidates ära.

11. katse eel oli MM-sarja üldarvestuses enne Monzat Ogier’ ees 14 punktiga juhtinud Evans kokkuvõttes kolmas ehk üsna turvalisel tiitlikursil. Prantslane küll juhtis, ent vahe tiimikaaslasega oli vaid 7,5 sekundit. Gerosa teisel läbimisel tuli aga paremkurv, mis peksis Evansi, tema kaardilugeja Scott Martini ja nende fännide südamed pihuks ja põrmuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles