Riiklikke varusid hakkab haldama Eesti Varude Keskus

BNS
Copy
Joogivee varud.
Joogivee varud. Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega moodustatakse Eesti Varude Keskus (EVK), mis alates järgmise aasta juulist hakkab haldama riiklikke varusid.

EVK hakkab tegelema lisaks kütuse valdkonna varu haldamisele ka toidu, käsimüügiravimite ja meditsiinitarvikute, veterinaarravimite, isikukaitsevahendite, antidootide ja esmatarbekaupade varu moodustamise ja edaspidise haldamisega.

Tänavu juulis toimunud valitsusekabinetiarutelu käigus jõuti kokkuleppele, et on mõistlik ja vajalik tagada  keskne varu moodustamise ja hoiustamise valmisolek  elanikkonna varustuskindluse tagamiseks läbi EVK loomise.

EVK moodustamise ja kriisireguleerimise koordineerimise ülesannete üleandmisega valitsusele ja riigikantseleile toetab eelnõu ka riigikaitse laia käsitust ning suurendab riigi üldist valmisolekut erinevatele kriisidele reageerimisel.

EVK teeb koostööd ettevõtjatega nende teenuste toimepidevuse tõstmiseks, viib võimalusel läbi õppuseid ja  teavituskampaaniaid elanikkonna ja ettevõtjate teadlikkuse tõstmiseks ja toimepidevuse tagamisel.

EVK-s moodustatakse varu koguste nomenklatuuri, logistika, analüüsi ja seire küsimuste lahendamiseks töörühmad mille koosseisu kaasatakse riigiasutuste kui ka  ettevõtjate esindajad ning valdkondlikud eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles